Skip to content Skip to footer
0 items - €0.00 0

Even voorstellen

Marianne Strijbos achter de naaimachine

Marianne Strijbos-Norup

Even voorstellen. Ik ben Marianne, geboren in 1972 in Denemarken maar in 1995 naar Nederland verhuisd voor mijn grote liefde. Samen wonen we in Heiloo dicht bij het bos en de zee met onze twee geweldige dochters. 

Ontwerper of kunstenaar

Ik twijfel vaak hoe ik me moet noemen. Ben ik een ontwerper of een kunstenaar of een beetje van beiden?

Wat ik wel weet is dat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn op heel veel verschillende manieren. En zo is ‘Simple Colorful’ in 2020 tot stand gekomen. 

Ik vind het erg leuk om nieuwe ideeën en technieken te ontdekken en ontwikkelen en mijn wanddoeken zijn daar een goed voorbeeld van.

Het is leuk om te zien dat je door experimenteren met stoffen en technieken deze op een ‘simple’ manier een nieuw uiterlijk kunt geven die verrassend en leuk is.

Klein wanddoek in Ocher yellow autumn

Achtergrond

Mijn twee opleidingen als coupeuse en modeontwerper helpen me hier zeker om creatief te denken en hoe ik iets het beste uit kan voeren zodat ik de uitstraling bereik die ik graag wil.

Daarbij komt natuurlijk ook al mijn werkervaring van kostuums maken voor verschillende theaters tot het ontwerpen van kinderkleding en 8 jaar een eigen baby/kraamcadeau bedrijf runnen.

Opleidingen:

  • Industrieel coupeuse: Teko / VIA University College Denemarken
  • Modeontwerper: Hogeschool van Amsterdam, Montaigne (nu Amfi)

Atelier

Ik werk het liefst vanuit huis omdat ik ook graag zo veel mogelijk voor mijn gezin er wil zijn. Op zolder heb ik een kleine atelier gecreëerd die zeker niet groot is, maar wel een fijne plek om te werken met veel licht van onze grote dakramen.

Atelier op zolder, rijbaar kniptafel, paspop