Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wanddoek op bestelling

Bij Simple Colorful is er naast de webshop ook de mogelijkheid om een wanddoek op maat te bestellen. Dat betekent dat jij met speciale wensen kan komen zoals vorm, maat, kleur en materialen. 

Er wordt samen heen en weer overleg gedaan over mogelijkheden en wensen om uiteindelijk tot een mooi ontwerp te komen. Alles is vrijblijvend tot er een akkoord is gedaan.

Gerecycled materialen

In mijn doeken probeer ik altijd graag gerecycled stoffen erin te verwerken samen met mooie nieuwe natuurlijk stoffen. Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf oude kleren aan te leveren om in een doek te verwerken.

Door middel van zelf wat oude stoffen/kleren aan te leveren wordt er een extra dimensie of betekenis aan het doek toegevoegd. Dat kan een herrinnering aan iemand zijn of een speciale gebeurtenis.

Speciale wensen

Bovenstaande wanddoek is een mooi voorbeeld van een doek die op maat is gemaakt.

De afmeting moest 60 cm hoog en 200 cm lang zijn en de kleuren graag in blauw, grijze tinten. Verder had deze klant een kleurstaal van de muur meegegeven omdat ze graag die kleuraccent terug in het doek wilden zien.

Ontwerp op de computer maken

Hieronder is te zien hoe ik een ontwerp heb gemaakt.

Eerst bepaal ik de belangrijkste vormen en maten en daarna ga ik puzzelen met de richtingen van de stoffen. Wanneer ik het van te voren al uitwerk kan ik makkelijker zien of het totaalplaatje klopt en de lijnenspel duidelijk zichtbaar is.

Materialen zoeken

Als het ontwerp klaar is is het tijd om alle stoffen bij elkaar te zoeken.

Bij dit ontwerp vond ik het belangrijk om met verschillende materialen en kleuren te spelen. Dikke en dunne stoffen met elkaar mixen kunnen leuke en verrassende nieuwe structuren geven. 

 

Knippen en naaien

Na het uitzoeken van de stoffen is het dan tijd om alle stroken te knippen. De voorbereiding kost hier bijna net zo veel tijd als het uiteindelijk maken van een doek.

Afwerking

Wanneer alle stroken op het doek zitten, zit die vol met draden en pluisjes die een rommelig uiterlijk geven.

Het is dan tijd om alles te trimmen zodat er niet grote pluizen van draden meer hangen.
(Het is onmogelijk om alle losse draden eraf te knippen, maar dat zou eigenlijk ook zonder zijn want het hoort zo bij dit soort wandkleed  vind ik)

Eindresultaat

Ik vind het zo leuk om het verschil te zien van vóór en na het trimmen van alle losse draadjes. Het maakt het eindresultaat zeker veel strakker en af.

Vorige slide
Volgende slide

Ben je ook op zoek naar iets bijzonder voor op een muur en vindt je mijn doeken leuk, neem dan contact met met me op via deze link en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik vind het erg leuk om persoonlijke doeken te maken.

Ik zou blij zijn met een kleine reactie op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.